Voor- en nabehandeling

1. Blootstelling aan de zon

Blootstelling aan de zon (zowel natuurlijk zonlicht als zonnebank) minder dan 4 weken vóór de behandeling moet worden vermeden. Gedurende de eerst 3 dagen na elke behandelingis blootstelling aan de zon absoluut NIET toegestaan.

Bovendien is het aan te raden om gedurende de eerste 2 weken na de behandeling “sunblock” aan te brengen op de behandelde zones.Bij langdurige blootstelling moet de “sunblock” om de 2 uur worden aangebracht.

2. Verzorging na de behandeling

In sommige gevallen kan er een tijdelijke roodheid ontstaan na de behandeling (folliculair oedeem) .Het is aan te raden tweemaal daags (’s morgens en ’s avonds) Bepanthol, Flamazine of Flamigel aan te brengen op de behandelde zones. Dit gedurende de eerste 3 dagen na de behandeling.

3. Medicatie

Er zijn geneesmiddelen die de lichtgevoeligheid van de huid verhogen. Daarom wordt er verzocht vóór de behandeling de gebruikte medicijnen mede te delen aan de behandelaar.(Opgelet: dat geldt ook voor het sint janskruid.)

4. Make-up

Make-up, parfum, deodorant, zonnebescherming, crèmes, bruinen zonder zon, dienen volledig te worden verwijderd vóór de behandeling.

5. Scheren

Voorafgaande aan de behandeling dient de te behandelen zone volledig te worden geschoren.(Bij de eerste afspraak dient er niet te worden geschoren om de te behandelen haarzone te kunnen analyseren. Baard of schaamlippen dienen WEL vooraf geschoren te worden.)Vóór de start van de definitieve ontharing moet de traditionele ontharing (harsen, epileren, pincet of elektrisch epileren) minstens 6 weken eerder zijn uitgevoerd.

6. Teruggroei

Haar mag niet geëpileerd of verwijderd worden met was of pincet tussen twee behandelingen.Het is beter de waarneembare haren gewoon met een schaar af te knippen, te scheren of een ontharingscrème te gebruiken.

Celine Cordijn
Lasercenter BV

Dorp 34
B-1602 Vlezenbeek
(0)486/ 58 33 25

BE 0734.431.342
RPR Brussel

IBAN BNP
BE14.0018.7108.9883